torsdag, juni 26, 2008

I´m in love!!

I fjor, på salg på det lokale men rikholdige hagesenteret, kjøpte jeg en hvit iris germanica. Det hørtes jo rimelig platt og kjedelig ut, men det var nå det de hadde, og det kostet ikke mange kronene. Men se så fantastisk vakker den er!! Selve blomsten er like stor som hånda mi, og det kom 5 blomster til sammen på denne planten - første året! Jeg er strålende fornøyd :)

Jeg tror det var i fjor - eller kanskje året før - at jeg fikk denne nydelige blå iris germanica-en også, hos en bruker på hagegal som bor her i nærheten. Den kom i blomstring i år i de nydeligste blålilla toner. Den var litt mindre enn den hvite - selve blomsten var omtrent like stor som håndflaten min. Men så skjønn...


I fjor sådde jeg noen Verbascum Violetta innendørs, satte dem ut, og tenkte ikke så nøye på det egentlig. De kom jo ikke igjen i fjor uansett, siden de ikke blomstret første året. Men i år kom de! Litt spede, men jeg tror de står litt feil til - litt for tørt og litt for utsatt. Men høye, og med halvstore, lilla blomster nedover i ranke. Fantastisk farge, og ved siden av de banangule dagliljene er det en fargekombinasjon som virkelig hopper mot deg. Flott! Dette er en fargekombinasjon jeg skal ta med meg videre. Jeg trodde egentlig at oransje skulle vært penere til lilla, og det er det kanskje, men dette var virkelig fint.

Til slutt et bilde fra buskene under vinduet på nordsiden av huset. Blærespirea Diabolo. Bladfargen er helt fantastisk!

Ingen kommentarer: