søndag, juni 15, 2008

bortkommen Astrantia Major funnet!


Og det til de grader! Jeg fant alle 3 plantene jeg lette etter, og en til som jeg ikke. visste at jeg lette etter en gang. Tre av dem var merket med navn og farge også. Kremt.
Det var dette med å 1)notere seg hvor man satte plantene, 2) huske hvordan bladverket ser ut og 3) vente til planten faktisk får en sjans til å vokse seg litt til før man får hetta over at den har forsvunnet, og 4) kanskje SE på pinnene som står der???Jaja...


Blomstene ser ikke så overvettes flotte ut enda, men det er rett og slett fordi de nettopp har begynt å blomstre. Det var liksom den første blomsten på hver plante jeg tok bilde av, bare fordi jeg ble så glad for at jeg fant dem :) Og i 4 farger! Den nest nederste blir lys grå-rosa når den bare kommer igang, og så to mørke varianter forskjellige farger, og en helt hvit. Jeg har fått noen av disse av moseplassen, vet jeg.

Ellers har både bispelue og forglemmegei som jeg har fått hos moseplassen blomstret så fint i skyggen av noen store gyvler (tror det heter gyvel hvertfall - schvære busker med gule blomster, belger, og masse veps. Ikke gullregn). Det blomstret akeleier der også, og plassen under de buskene får vokse litt som den vil. Et "fritt" bed :)

5 kommentarer:

M.E.V. foto sa...

Kjempefine! Jeg har også fire forskjellige, men hvit har jeg ikke sett før, den må jeg lete etter;)

Min Verden sa...

Hei på deg. Jeg googlet på Blåvinge og da fant jeg deg. Det var hyggelig :) Vil gjerne ha en blåvinge. Får lete litt rundt. Hanne

Anonym sa...

aha, så artig at plantene vokser og lever. Den astrantiaen du fikk av meg må ha vært en lys en som går noe mot rosa ettersom det er den eneste jeg har selv :)
Plantene jeg byttet med deg står og strutter i hagen til moren min og har det alledeles strålende de også :D
Takk for gode ord på hageblogger-bloggen og hagegal forresten!

Anonym sa...

Notater og merkepinner er nyttig ja. Har funnet det ut selv... Har noe rart som vokser opp litt, står der og kommer ikke lengre. Mysterium som varer en stund, tror jeg.
Vakre disse dine gjenfunne dine!

AnneKa sa...

Hei hei! Kjekt at du har vært innom hos meg å tittet. Bilde med alle småbildene har jeg laget i Picasa, et program jeg lastet ned fra internett. Man velger bare ut bildene man vil ha med og vips så er det gjordt. Nå har jeg laget med en perm og tatt bilde av alle staudene mine og skrevet litt info og laget en plastlomme pr plante. Her legger jeg også lappene som følger med fra gartneriet. Men eg skulle hatt noen merker laget i tre som jeg kunne skrevet på og satt ved planten, for jeg er håpløs når det gjelder å huske navn. Hilsen Anne