onsdag, juli 09, 2008

delphinium


Jeg skal begynne å samle på delphinium, tror jeg :) De er så vakre! Og disse bildene viser bare såvidt fargene, som er nydelige.
Jeg mangler en blå/lilla en - får avlegger av naboen.
Den nydelige lillarosa har jeg kjøpt inne på hagegal.no
Den hvite.... ja hvor har jeg den fra tro?
Naboen i det nye huset har et hjørne bakert i sin hage - som blir rett vedsiden av og litt innenfor inngangstrappa mi. Der vokser det bringebær og ugress i skjønn (u-)forening. Og øverst på en haug av noe som sikkert har vært kompost vokser det mørkeblå ensfarget delphinium! Ellers langsmed denne hagen er det hekk (naboens) men akkurat der mangler det hekk, så da har jeg bestemt at dette må bli det perfekte nye hjemmet for delphinium"samlingen" min. Jeg har noen ekstra kantstein også, graver opp til bed, og setter mine 4 farger bortetter der, så skal jeg sondere gartneriene etter flere farger på salg til høsten. Plantene blir jo relativt store nokså fort, så det passer bra å dekke til denne kroken med litt farger! Skal bli så fint at :)
Spørsmålet er bare hvor dypt jeg skal lage bedet 50-60cm?

Her om dagen blomstret også den lille sarte sibiririsen min med en fattig blomst, som dessverre regnet bort før jeg fikk tatt bilde. Den var i en nydelig lysegul-kremhvit farge, og jeg gleder meg neste år til å sette den sammen med noe mørkt burgunderrødt bladverk så jeg virkelig får fram kontrastene. Til ære for den hvite sibiririsen - her et bilde av den hvite delphiniumen. Kanskje den, sammen med sibiriris, endel rødt bladverk fra Heuchera av div. type, noen lysegrønne akeleier og nicotiana? Får se :)

Siden vi flytter om dagen har jeg ikke så mye tid til å nyte hagen som jeg gjerne skulle hatt. Den er nydelig nå, selv om det er en liten pause i de fleste staudene! Rosene i flaggstangbedet blomstrer i en skarp lyserosafarge, Minetterosene blomstrer i lys rosa og dufter så godt, og den mørkerøde klatrerosen har slått til med masse blomster i år.

2 kommentarer:

Kathrine sa...

Så flott da at du og vil samle på riddersporer:-)) Ser du har lagt om bloggen din, kjempefin:-D

Anonym sa...

Riddersporer er fine, og det er jo endel ulike å fine så sikkert ikke dumt å samle på ;)
Masse frø å få forresten!