lørdag, mai 31, 2008

På jakt etter Astrantia Major

Bildet viser syrinen som blomstrer!

Men på jakt - det er jeg.
Jeg flyttet på dem i fjor, fra ventebedet til hovedbedene, og husker jeg tenkte at jeg måtte notere meg hvor jeg satte dem. Surprise surprise, det har jeg ikke gjort!

Jeg har både hvit, rosa og burgunder, og sånn rent logisk vet jeg jo hvor jeg har satt dem fordi fargene sier noe om det. Og jeg tror jeg har funnet igjen den burgunder, som står så kjekt og gjemmer seg litt bak Geranium Phaeum som blomstrer for fullt nå og er blitt stor og flott. Men de to andre - hvor i all verden flyttet jeg dem? Det blir nok litt lettere å finne dem når kjempekonvallen har blomstret ferdig og jeg tar ned den, og klipper ned alle pinseliljebladene som er overalt nå - pinseliljene blomstrer på hell men jeg får gi dem litt tid å komme seg på før jeg tar bladene.

Bildet viser en av de små blomstene på Kosakkveronica. Det er en liten sak med et litt skjørt utseende, men selve planten er jo dekket med mange-mange av disse, og er skikkelig fin i bedene nå.
En ting til jeg leter etter nå forresten, og det er egentlig litt flaut at jeg ikke har kontrollen på dette... Det er en hvit spydiris som jeg trodde jeg visste hvor jeg hadde satt. Jeg er faktisk helt sikker på at jeg satte den der, for den skulle stå ved siden av en hvit Iris Germanica og ta over i blomstringen der etter hvert. Men vedsiden av den hvite Iris Germanicaen, som har knopper nå, er den altså ikke. Så enten har den ikke tålt vinteren, eller så har jeg satt den et helt annet sted og får bare ta den overraskelsen når den kommer :)

Det er synd at de flotte alliumene jeg hadde ifjor ikke ser ut til å komme i år. De kommer i hovedbedene, i vanlig variant. Men jeg hadde også flere med store blomster, og noen med hengende blomster som kom i fjor - og de er ingensteds å se i år. Med mindre noen av de få alliumene som fortsatt står i knopp skulle vise seg å overraske meg. Håper det, for de er flotte de spesielle også! Den hvite tulipanen på bildet er kjempefin, litt spiss i kronbladene og har stått veldig lenge i blomst nå. Jeg må huske på å sette slike tulipaner dit jeg skal flytte også.

Mannen min er i ferd med å klippe gressplenen før visning nå. Med det tar han også de vakre tusenfrydene, som har spredd seg godt denne sommeren. Jeg synes de gjør seg godt!
Jeg fikk noen kommentarer om "Akeleiplagen" så da må jeg nesten forklare ;) Jeg har tidligere år hatt ca. en halv million akeleier i hagen, enda jeg har knepet og stått i. De har vært i alle mulige farger. Lilla, blå, hvite, rosa, lyseblå, lyselilla, tofargede. Alt mulig! Omsider i år ser det ut til jeg kan ha fått delvis kontroll på dem. Fra å komme overalt i hagen er de omtrent kun der de kan få lov til å være. Og hva gjør jeg? Kjøper meg flere og putter oppi bedene jeg akkurat har luket akeleie ut av...
Annonsen for huset vårt ligger forresten her.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Lykke til med salget!
Jeg håper forresten du synes det er ok at du er med på lenkelisten over alle hagebloggene. Du er nok en av de jeg første på først før jeg fant på at jeg skulle spørre først..
Blir spennende å se hvor dere skal flytte da, er det avgjort? Morsomt å se hvordan det ser ut hos deg nå, håper dere får en god pris for eiendommen, og så håper jeg du flytter videre til en ny deilig hage :)
(og i tilfelle du ikke veit det så går jeg også under navnet Markblomst, og har vært på besøk hos deg for en par år siden ;) )

Marianne sa...

Å! Er du markblomst!! Hei!!
Jeg har ikke vært innom hagegal på lang, lang tid. Mistet litt piffen ifjor da det ble bestemt at vi skulle flytte. (vi flytter nærmere en skole som gir sønnen min et optimalt tilbud)
Men nå er jeg igang igjen.

Skal du legge ut bilder av hagen til moren din også i bloggen? Nå må jeg innom og kikke litt nøyere ;)

Marianne sa...

Vi har kjøpt hus allerede forresten, 1 mål tom omtrent uten en eneste plante! Bare gress og fullt innsyn. Så i det minste får jeg starte fra bunnen av.

Anonym sa...

åh Tusenfryd! Her var det massevis av dem, men jeg tror de ble stresset og borte av litt for ofte plenklipp :o(

Anonym sa...

Da venter jeg spent på å få se bilder av det nye stedet :) Jeg har jo fått hage selv siden vi snakket sammen, koslig om du vil komme innom en gang :D

Håper forresten at det går bra med sønnen din og resten av familien.

Unknown sa...

Så koselig blogg du har.

Akeleier er supre. Her sprer de seg ikke så galt enda, ivertfall.